donderdag 17 september 2009

Basiscursus geloven voor jongeren 'Toppers van Geloven', nu in Waalwijk

Op maandag- of vrijdagavonden bij dominee Otto Grevink thuis vanaf ca. 18.30u.
ma 5,12,19/10/; 2,16,23,30/11; en 07/12
of: vr 2,9,16/10; 6,13,20,27/11; 11/12

‘Geloof je het zelf…?’
In je jeugd heb je verhalen van het christelijk geloof meegekregen, of je hebt ze zelf later ontdekt. Maar wat kun jij ervan geloven? Wat kan geloof voor jou betekenen? Wat is de betekenis van al die verhalen en van geloven? In 8 bijeenkomsten willen we het geloof samen verder verkennen. Ontmoeting staat daarbij centraal.

Gezellig samen eten met een groep leeftijdsgenoten. Daarmee beginnen de zeven gewone bijeenkomsten in de serie 7+1 Toppers van Geloven. Maar ook daarna blijft het gezellig. Samen wordt elke keer kennis gemaakt met één van de hoofdthema's van het christelijk geloof. Dat gebeurt steeds op een andere manier. Met een aaneenschakeling van verrassende werkvormen. Ook als jongeren onder elkaar kun je ze zo met elkaar doen. Je raakt als vanzelf als maar dieper in de thema's. Zodat je aan het eind van elke bijeenkomst veel informatie hebt opgepikt. Met films, foto's, kranten, Boomerang Freecards, kunstwerken, en vooral met verhalen. Verteld, uitgebeeld, gespeeld of geschilderd. Soms in grote groepsgesprekken, soms in kleine groepjes, soms met een bijzondere gast. Soms met een brief die je schrijft voor jezelf, of voor een ander, voor nu of voor later. Ieder komt aan zijn trekken. Maar wel zo dat je alle gelegenheid krijgt er iets voor jezelf uit te halen. De zeven gewone bijeenkomsten duren drie uur. De serie van zeven wordt onderbroken door een bijzondere bijeenkomst. De 7+1 -e bijeenkomst dus. Die duurt vijf uur, inclusief een maaltijd ergens halverwege, en wordt gehouden op een hele dag, of op een middag en een avond. We kijken samen naar de planning hiervan.
Tijdens de cursus komen 7+1 ‘Toppers van Geloven’ aan de orde, 7+1 hoofdthema’s van het christelijk geloof:

1 Geloven is top (Waarom geloven mensen eigenlijk?)
2 God achter de schermen (Wat is de Bijbel voor boek en wat weten wij over God?)
3 Wat Jezus doet (Wat weten wij over het leven van Jezus?)
4 Zo ver liefde gaat (Wat betekent Pasen?)
5 Energie for ever (Waar vinden mensen spirit en inspiratie en wat betekent Pinksteren?)
6 Altijd thuis (Wat is bidden?)
7 Houden van elkaar (Wat doe je met je geloof in het leven van alledag?)
8 Leven met toekomst (Welk uitzicht biedt geloof in het leven en in de dood?)

We proberen zoveel mogelijk jongeren tot ca. 30 jaar persoonlijk uit te nodigen. Wees sowieso welkom! Neem gerust een vriend, vriendin of je partner mee.
Zonder dat deze cursus daarvoor bedoeld is, is het na deze cursus nog mogelijk in te stromen in de belijdeniscatechese. Je kunt deze cursus dus ook gebruiken als verkenning.

Zie voor meer achtergronden van deze cursus: www.7plus1.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten