woensdag 17 februari 2010

God is a DJ

Deze lezing gaat helaas wegens ziekte niet door!!Komende maandag een lezing in onze kerk van Mirella Klomp over verschillend muziekstijlen van verschillende generaties in de kerk. Hoe breng je die in gesprek? Wees welkom!

Maandag 22 februari 2010 in ‘t Anker, 20.00u
Lezing en gesprek: God is a DJ
met dr. Mirella Klomp


Elke tijd heeft zijn eigen muziek. De cultuur verandert en muziek verandert mee: Krezip klinkt anders dan Mozart, Jan Smit anders dan Buxtehude. Binnen de muren van de kerk geldt hetzelfde: Psalmen voor Nu hebben een andere ‘sound’ dan Lutherliederen, en Opwekking vertoont doorgaans weinig overeenkomsten met Gregoriaans. De muziekkeuze voor de kerkdienst kan leiden tot heftige gesprekken in de gemeente. Tieners vinden het Liedboek “zóóó 1973”, voor anderen is rock in de kerkdienst heiligschennis. Hoe moeten we vandaag de dag in de kerk omgaan met die diversiteit in muziek? Is het een kwestie van ‘leren waarderen’? Van persoonlijke smaak? Of moet de kerkdienst een mengelmoes van muziekstijlen bevatten? En wat heeft dit alles eigenlijk met God te maken?

Een avond voor alle generaties, over muziek, God, beleving en geloof. Met geluidsvoorbeelden en videoclips, met ruimte om te zeggen wat je eindelijk wel eens kwijt wilt, en om te horen hoe een ander erover denkt.

Mirella Klomp heeft promotieonderzoek gedaan naar de klank van liturgie. Ze is hulpcantor in de Oude Kerk van Amsterdam.

1 opmerking:

  1. Godisadj.nu de bijbel in seculiere popmuziek lijkt mij een interessante aanvulling bij deze discussie

    BeantwoordenVerwijderen